Styrk det gode selvværd

Mange kæmper i perioder eller konstant – med lavt selvværd.

Og forskning viser, at det kan have vidtrækkende konsekvenser for både vores mentale og fysiske sundhed.

Lavt selvværd er langt mere udbredt, end vi først antager, og en af de primære baggrunde for næsten ethvert problem i livet. Det fører til lammende tvivl på dig selv og en adfærd der holder dig tilbage. Angst, depression og stress, udfordringer i parforholdet og vanskeligheder i forbindelse med uddannelse og arbejde. Ydermere slider alle de følelsesmæssige og psykologiske virkninger på dit fysiske helbred. Så der er god grund til at tage dit selvværd alvorligt og gøre noget ved det hvis det halter.

Det handler om at øve sig i at sætte en stopper for de selvkritiske og selvdestruktive overbevisninger og handlinger – og lære at behandle dig selv med værdighed, accept og kærlighed.

Lavt selvværd er noget vi kæmper med, delvist fordi vi tror vi kun kan have det godt med os selv, når vi udmærker os i forhold til andre. Men nej, det hele udspringer fra os selv – og årsagerne til det vi kæmper med er kommet af forskellige grunde og oplevelser og er vidt forskelligt fra person til person. Gennem psykoterapi kan man hurtigt få bevidsthed om,  hvad det er for nogle uhensigtsmæssige mønstre man gang på gang benytter sig af. Man siger at bevidsthed er 80% af skridtet mod ændring i adfærd og helbredelse.

Skridtet til at behandle dig selv godt og styrke det gode selvværd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Følg Kirsten Grøn Psykoterapi på Facebook